Heb je geen Facebook account maar wil je toch op de hoogte blijven? Op deze pagina vind je de laatste berichten van ons Facebook account. Het is ook mogelijk om direct naar ons account te gaan, deze is toegankelijk voor iedereen. Je hoeft geen account te hebben om de berichten en foto’s te bekijken.

Ons voorterrein wordt nu in een sneltreinvaart dichtgelegd met bestrating.
Een mooie combinatie van tegels met stroken oude koperslakkeien. Afkomstig van de oude houtlandingstraat. Deze weg liep midden over het oude emplacement van Winterswijk.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Transit Oost heeft de omslagfoto bijgewerkt. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Transit Oost heeft zijn/haar evenement gedeeld. ... See MoreSee Less

Open dag 'Ga voor Mobiliteit'

maart 25, 2017, 10:00am - maart 25, 2017, 4:00pm

Het Gerrit Komrij College verzorgt sinds dit schooljaar de opleiding Mobiliteit en Transport, een vmbo-opleiding, met goede doorstromingsmogelijkheden in vervolgopleidingen. Daarvoor heette de opleiding Voertuigentechniek. "Maar nu heeft de opleiding veel meer mogelijkheden. Variërend van de opleiding tot monteur, zowel voor personen- als bedrijfswagens, en monteur mobiele werktuigen zoals tractoren, graafmachines en andere werktuigen, tot de opleiding carrosseriebouw en schadeherstel, tweewielertechnicus, bijvoorbeeld voor fietsen of voor scooters, en de opleiding Transport, tot chauffeur", legt Frank Vergeer, tevens docent van het GKC, uit. Op de vraag waarom leerlingen voor een opleiding als deze zouden moeten kiezen, is het antwoord kort: "Er zit zóveel in. Het is een opleiding met heel veel mogelijkheden." Hij legt uit: "Alle leerlingen krijgen een basisopleiding van een jaar, en daarna gaan ze al specialiseren: in de richting van chauffeur, of van tweewielerspecialist, van monteur bij bijvoorbeeld een transportbedrijf, of in de richting van de landbouwmechanisatie, van schadeherstel en/of carrosseriebouw." Op zaterdag 25 maart laten diverse bedrijven zien wat ze zoal doen. In het atrium wordt voorlichting gegeven over de diverse bedrijfstakken en worden diverse voertuigen en motoren opgesteld. In het praktijklokaal zijn demonstraties van diverse technieken en van het uitlezen van storingen. Op het buitenterrein worden de zwaardere voertuigen opgesteld, zoals een bijzonder lange vrachtwagen, grote landbouwvoertuigen en servicevoertuigen. Er is gelegenheid om een ritje te maken in één van de aanwezige trucks. De Oldtimerclub toont verschillende 'oldies' . In de Museumwerkplaats van Transit Oost staat onder andere een Arriva-trein voor onderhoud. Er is een antieke lijnbus van de GTW te zien, en zo mogelijk rijdt de T-Ford een pendeldienst tussen het GKC en de Museumwerkplaats, die overigens op loopafstand van elkaar liggen, dankzij de tunnel die onder het spoor doorgaat. Volop reden dus, voor jongeren en hun ouders, om een kijkje te komen kijken op de open dag Ga voor Mobiliteit op zaterdag 25 maart van 10.00 tot 16.00 uur.

View on Facebook

Het voorterrein wordt opgeruimd en de zij-ingang, door de medewerkers de "artiesteningang" genoemd, wordt voorzien van een trap. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Vandaag wordt de straatzijde onderhanden genomen. Er worden betonnen L-profielen geplaatst om het hoogte verschil op te vangen. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Er is letterlijk veel werk verzet. De ruimte tussen het spoor en ons gebouw is bestraat. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Afgelopen maand heeft een van onze trouwe donateurs een bezoek gebracht aan Transit Oost. Hij is ongeneeslijk ziek en wilde nog graag een keer onze collectie bekijken en ook de vorderingen op de nieuwe museumlocatie.

Dit bezoek werd mogelijk gemaakt door de Stichting Ambulance Wens Nederland. Zijn gezicht sprak boekdelen. Hij heeft genoten en daar ging het om.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vanmiddag stond er in Groenlo na 40 jaar weer een trein voor het station. Het stationsgebouw is volledig gerestaureerd en er is een stukje spoor gelegd op het tracé van de voormalige GOLS lijn. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Vakwerk!
Het hekwerk wordt netjes passend gemaakt en zo hergebruikt.
... See MoreSee Less

View on Facebook