Algemene informatie

Rechtsvorm 
Stichting

Statutaire naam
Stichting Transit Oost

Ook genoemd (handelsnaam)
Transit Oost

Statutaire zetel
Winterswijk

KvK nummer
60576200

RSIN
853968585

Activiteiten
Museum

Duidelijke beschrijving van doelstellingen
Het stichten en in stand houden van een museum dat de historie van het openbaar vervoer, zowel het vervoer per spoor als het vervoer over de weg in Oost Nederland toont, alsmede het bestuderen, documenteren en archiveren van de geschiedenis van het spoorwegnet in Oost Nederland en van alle zaken die daarmee annex zijn.

Hoofdlijnen beleidsplan
De stichting Transit Oost heeft ten doel:
a. Het stichten, in stand houden en (doen) exploiteren van een museum dat de historie van het openbaar vervoer, zowel per spoor als het vervoer over de weg
in Oost Nederland toont.
b. Het bestuderen, documenteren en archiveren van de geschiedenis van het spoorwegnet in Oost Nederland en alle zaken die daar daarmee annex zijn.

De stichting beschikt voor deze voor deze doelstelling over een treinstel (de blauwe engel) en eenlocomotiefje (de Sik). Beide treinen zijn rijvaardig. Wel moeten deze worden voorzien van een nieuwe verflaag. Alvorens dit te kunnen doen zullen de treinen, door derden, geheel kaal moeten worden gemaakt, waarna onze vrijwilligers de treinen weer kunnen opknappen.

Tevens beschikt de stichting over een aantal historische bussen, waarvan er 3 rijvaardig zijn. De overige bussen moeten de komende jaren worden gerestaureerd en weer rijvaardig worden gemaakt, zodat ook deze bussen voor rondritten kunnen worden ingezet. Er wordt naar gestreefd om voor de bussen stallingruimte te bouwen op eigen terrein.

Ter aanvulling op de beleving in het museum staat een cabine van een trein op het wensenlijstje, met daarin een virtuele weergave van een treinrit.

Beloningsbeleid
De stichting Transit Oost kent geen beloningsbeleid. Dit omdat vrijwilligers of bestuursleden niet voor hun inzet betaald worden.

Organisatie / bestuurders

Frank van Setten, voorzitter
Ruud Hudepohl, secretaris
Erna Bergervoet, penningmeester

Paul Hartman, coördinator museum
Remco Hijink, coördinator werkplaats

Contactgegevens

Adres
Kleine Parallelweg 6
7101 HP Winterswijk

Contact
Tel.: +31 (0)543-450440
Mail: info@transitoost.nl

Jaarstukken

Jaarverslag 2023
Jaarverslag 2022
Jaarverslag 2021
Jaarrekening 2021
Jaarverslag 2020
Jaarrekening 2020
Jaarverslag 2019
Jaarrekening 2019
Jaarrekening 2018
Jaarrekening 2017
Jaarrekening 2016
Jaarrekening 2015
Jaarrekening 2014

ANBI Publicaties

ANBI Publicatie 2022
ANBI Publicatie 2021

Mobiel erfgoed

Onze collectie mobiel erfgoed geeft een goed beeld hoe het openbaar vervoer op de weg zich heeft ontwikkeld. Van de eerste T-Ford bus uit 1923 tot de laatste GSM bus die nog tot eind jaren ’90 in dienst was.

Bekijk de collectie >

Vrijwilligers

De museumwerkplaats draait volledig op vrijwilligers die jou graag voorzien van leuke weetjes en feiten over de geschiedenis van het openbaar vervoer in Oost-Nederland. Deze groep enthousiaste mensen zetten zich vol passie in. Vrijwilliger worden iets voor jou?

Bekijk de mogelijkheden >