Bezoek met groep

Breng samen met je schoolklas, collega’s of buurtvereniging een bezoek aan de museumwerkplaats. In welke groepssamenstelling je de museumwerkplaats ook bezoekt, met familie, het bedrijf, met school of buurtvereniging. Met de groepsvoordelen bieden wij iedereen een mooi herinnering aan het informatiecentrum over de geschiedenis van het openbaar vervoer in Oost-Nederland. Dit is mogelijk vanaf 15 personen en meer.

Meld de komst van een groep altijd bij ons aan. Alleen dan kunnen wij zorgen voor voldoende begeleiding. De voordelen van een groepsbezoek zijn alleen van toepassing op groepen die vroegtijdig hebben gereserveerd.

Profiteer van de groepsvoordelen:

  • Persoonlijk ontvangst door een gastheer/-vrouw
  • Rondleiding/begeleiding door de museumwerkplaats
  • Entree inclusief koffie en thee
  • Bezoek mogelijk buiten reguliere openstellingsdagen

Beschikbaar voor 15 personen en meer

Reserveer via groepsbezoek@transitoost.nl

Hoe verloopt een groepsbezoek?

Bezoek je de werkplaats met een groep? Dan zal er een gastheer klaar staan. Hij zal de groep ontvangen en begeleiden gedurende het bezoek aan het museum. Ieder bezoek begint met een geschiedenislesje over het openbaar vervoer onder genot van een kopje koffie of thee. Daarbij wordt kort uitgelegd wat er te zien is in de museumwerkplaats. Tijdens de rondleiding zal onze gastheer jullie voorzien van leuke weetjes en feiten over de historie van het openbaar vervoer in Oost-Nederland en de Achterhoek.

Aan de hand van de 15 meter grote modelbaan krijgen jullie een goed beeld hoe het leven rondom het spoor was. Op de maquette is het spoorwegknooppunt Winterswijk rond de jaren 1920-’30 exact op schaal nagebouwd vol details en bewegende elementen.

Daarnaast zal onder begeleiding van de gastheer een bezoek worden gebracht aan de werkplaats. Hier zijn het dieseltreinstel DE-2 de “Blauwe Engel” en de historische GTW (Geldersche Tramwegen) bussen te bekijken. Met als pronkstuk de T-Ford uit 1923. Na afloop van de rondleiding is er gelegenheid om onder het genot van een lekker drankje na te praten in de restauratie van de museumwerkplaats.

Groepen met meer dan 20 personen worden opgedeeld in kleinere groepen. Op deze manier is er voor iedere bezoeker voldoende aandacht en is het voor onze gastheren mogelijk om vragen te beantwoorden.

Transit Oost is tijdens het toeristenseizoen geopend voor publiek. Bekijk hier de openstellingdagen. Wil je buiten de reguliere dagen een bezoek brengen? Dan is dit mogelijk wanneer je met een groep komt.

Maatwerk?

Ben jij meer opzoek naar maatwerk? Samen met jou bespreken wij jullie wensen en bieden wij een groepsarrangement op maat. Eventueel in combinatie met de inzet van onze historische bussen? Geen probleem!

Neem hiervoor contact op via groepsbezoek@transitoost.nl.