Fietsroute in Winterswijk – fietsen door het prachtige landschap van Winterswijk. De omgeving is benoemd tot Nationaal Landschap en is zeer geliefd bij toeristen. Er is een ruime keuze aan fietsroutes die je kunt fietsen. Hierbij worden leuke Winterswijkse bezienswaardigheden bezocht. Vele van deze fietspaden zijn oude spoorlijnen of doorkruisen er een. Wat is er dan leuker om je fietsroute te beginnen bij de museumwerkplaats van Transit Oost? Start ’s ochtends met een lekker kopje koffie en een geschiedenislesje over het openbaar vervoer van Oost-Nederland, met station Winterswijk in het bijzonder. Kom meer te weten over het kolenvervoer vanuit het Ruhrgebied naar Nederland. Wat is er leuker dan met voorkennis op de fiets te stappen?

Fietsroute Winterswijk

Fietsroutes lopen door nagenoeg de gehele gemeente Winterswijk. Het is ook niet zo gek dat vele toeristen hun fietsvakantie hier vieren. Bij het VVV-kantoor zijn mooie routes verkrijgbaar die je langs onze mooie natuur stuurt. De museumwerkplaats is gelegen aan een knooppunt van fietsroutes. Via het fietspad dat naast het museum ligt fiets je binnen enkele minuten al in het buurtschap Woold. Hier liepen vroeger twee spoorlijnen richting Duitsland, namelijk de Bocholtsebaan en Borkensebaan. Die laatste spoorlijn liep vroeger dwars door het bekende Wooldse Veen. Winterswijk is dan ook bij uitstek de fiets gemeente van de Achterhoek.

Fietsen in Winterswijk

Op zoek naar een mooie omgeving om te fietsen? Kom naar het Nationaal Landschap Winterswijk. Bezoek de museumwerkplaats van Transit Oost en stap met de nodige spoor-geschiedenis op de fiets. Aan de hand van de grote modelbaan krijg je een goed beeld van het leven rondom het spoor in de vorige eeuw. Tevens is onze mobiel erfgoed collectie te bekijken. Daarnaast beschikken wij over een dieseltreinstel DE-2. Beter bekend als de “Blauwe Engel”. Deze is jarenlang het gezicht geweest van de Nederlandse Spoorwegen in de Achterhoek en Twente. Kortom: fietsen in Winterswijk? Start je fietstocht bij museum Transit Oost!

Beleef de historie van het openbaar vervoer
in Oost-Nederland”

Vrijwilligers

De museumwerkplaats draait volledig op vrijwilligers die jou graag voorzien van leuke weetjes en feiten over de geschiedenis van het openbaar vervoer in Oost-Nederland. Deze groep enthousiaste mensen zetten zich vol passie in. Vrijwilliger worden iets voor jou?

Bekijk de mogelijkheden >