“Stap in de wereld van Transit Oost”

Wij zijn Transit Oost en hebben als doel onze unieke collectie te tonen aan publiek en te behouden voor komende generaties. De stichting is ontstaan door een samenwerking van 2 organisaties. Vereniging het GOLS-station (opgericht in 1983) en stichting-HSA (opgericht in 2002), ook wel bekend als Historisch Streekvervoer Achterhoek. Voor beide partijen was huisvesting lange tijd onzeker en vormde dit een bedreiging voor het behoud van beide OV-collecties . Door de handen in een te slaan hebben zij een eigen onderkomen weten te realiseren: De museumwerkplaats.

Museumwerkplaats Transit Oost met GTW T-Ford uit 1923
Stichting Transit Oost

Het bestuur van de stichting bestaat uit 5 personen. Daaronder bevinden zich werkgroepen met ieder zijn eigen verantwoordelijkheden en de daarbij behorende taken.

Meer over stichting Transit Oost >

Museumwerkplaats Transit Oost met GTW T-Ford uit 1923
De Museumwerkplaats

De museumwerkplaats is de plek waar alle collecties samen komen. In het museum gedeelte ontvangen wij bezoekers en presenteren wij ons zelf. De werkplaats is het domein van de historische bussen en ons treinstel.

Museumwerkplaats Transit Oost met GTW T-Ford uit 1923
Het GOLS-station

Sinds 1983 was deze modelspoor vereniging actief met documenteren van het openbaar vervoer in Oost-Nederland. Daarnaast hebben zij emplacement Winterswijk op schaal nagebouwd.

Meer over Het GOLS-station >

Museumwerkplaats Transit Oost met GTW T-Ford uit 1923
Stichting HSA

Het restaureren en laten rijden van de historische GTW bussen en het dieseltreinstel DE-2 “Blauwe Engel” zijn altijd de hoofddoelen geweest van de stichting Historisch Streekvervoer Achterhoek.

Meer over stichting HSA >