15 en 16 oktober 2016

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2016 (eerste weekend van de herfstvakantie) organiseren wij de Transit Oost Thema Dagen. De thema dagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement in het eerste weekend van de herfstvakantie. Dit jaar is het thema Spoor & Techniek. Naast onze unieke vaste collectie geven we het thema invulling door bijzondere collecties en activiteiten. De Transit Oost Thema Dagen 2016 is een gezellige evenement voor jong en oud rondom het thema Spoor & Techniek

Dit jaar openen we tijdens de Thema Dagen onze nieuwe museumwerkplaats voor het eerst voor het publiek. We zijn nog volop bezig de museumwerkplaats in te richten maar hebben al wel de mogelijkheid om de Transit Oost Thema Dagen te organiseren. De officiële opening van de museumwerkplaats staat gepland in het voorjaar van 2017.

De museumwerkplaats biedt tijdens de thema dagen onderdak aan zowel groot- als modelspoor. De bezoekers kunnen daarnaast kennis maken met diverse technische aspecten van het spoor.

thema-dagen-2016

Wat is er te zien?

 • Internationale modelbanen
 • Bekijk de onderkant van een moderne trein
 • Ontdek de techniek achter de dieseltrein Blauwe Engel
 • Bekijk onze oldtimer bussen van binnen en buiten
 • Grote lego modelbaan
 • Station Winterswijk van Lego nagebouwd
 • Diverse demonstraties zullen er gegeven worden
 • De grootste modelspoorvereniging van Europa FREMO is aanwezig
 • Speciale activiteiten voor kinderen
 • Speelpodium waar kinderen zelf een treinbaan kunnen bouwen
 • Een leuke en leerzame speurtocht
 • …en nog veel meer!

Praktische info

Wanneer vindt het plaats?
Zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2016
Beide dagen van 10:00 tot 17:00 uur

Waar vindt het plaats?
Kleine Parallelweg 6, 7101 HP Winterswijk

Hoeveel kost een kaartje?
Volwassenen: € 4,-
Kinderen van 4 t/m 12 jaar: € 1,-
Kinderen van 0 t/m 3 jaar: Gratis

Route & ParkerenContact

Opmerking: Momenteel zitten wij nog midden in de verbouwing. Helaas is het mindervalidentoilet nog niet klaar voor gebruik tijdens dit evenement.

“Bezoek de Transit Oost Thema Dagen”

Modelbanen

Smalspoorcompagnie – Guillaume Veenhuis
Spoor 0 & H0 banen – Modelspoorvereniging Fremo
Paprik Cula Jairuba – Diger Rossel
Ferien in Blumenfeld – Diger Rossel
Fredstein – Lammert ten Kampe
Diespe – Diederik Speksnijder
GTW Trambaan – Arjan Ligtenbarg
Trix modelbaan – Ge Bloemendaal

Deelnemers

KIDS Workshop – Bentink Modelspoor
Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM)
Eisenbahn Modellbau Bocholt
NVBS P&R
Twentse Modelspoorweg Club (TMC)
Modelspoor panorama Aalten
Jophispoor
PiCommIT bv

Kids workshop

Leuk voor jong en oud

Voor kinderen zijn er speciale activiteiten. Zo is er een speciaal speelpodium waar kinderen zelf een treinbaan kunnen bouwen. Ook is er een leuke en leerzame speurtocht en kunnen ze als machinist op de foto.

Speciaal voor kinderen organiseren we samen met Bentink Modelspoor uit Apeldoorn een “KIDS Workshop”. Kinderen kunnen onder begeleiding zelf een huisje in elkaar zetten en deze samen met wat landschap op een plankje maken. Voor kinderen is er een Märklin My World modelbaan. Hierop mogen de kinderen zelf met treinen kunnen rijden. Tijdens de Thema Dagen zijn de Märklin My World producten bij Transit Oost te verkrijgen.

Hoogwaardige modelbanen

Tijdens de Thema Dagen zijn enkele internationale top modelspoorbanen zien. Droom weg in de wereld van Jairuba, een modelspoorbaan in een tropische omgeving. Of maak kennis met een computer gestuurde modeltreinbaan. We bieden de bezoekers de gelegenheid om, onder begeleiding, als machinist een trein door het voormalige station Neede te loodsen.

Ook laten we de bezoekers ook zien wat met LEGO gemaakt kan worden. Zo is een grote LEGO treinbaan met exact nagemaakte gebouwen van bijvoorbeeld het Station Winterswijk-GOLS te bewonderen. Worden diverse demonstraties gegeven. Leden van de grootste modelspoorvereniging van Europa FREMO zijn aanwezig om de bezoekers te laten zien hoe een modulaire treinbaan wordt gebouwd of hoe landschap met bomen en huizen wordt gemaakt.

Modelbaan station Neede 2
DE2 naar binnen

Oude en moderne techniek

Heb je altijd al willen weten hoe een trein er van onderen uit ziet? Zelfs de onderkant van een trein blijft geen geheim. Tijden de Thema Dagen bieden wij in samenwerking met Arriva de unieke mogelijkheid om een trein van onder te bekijken. Arriva demonstreert hoe echte treinen worden onderhouden en biedt je de mogelijkheid te ontdekken hoe een echte trein in elkaar zit en werkt.
Wordt eventjes machinist door plaats te nemen ‘op de bok’ (de machinisten cabine) van een echte trein.
Of wil je liever buschauffeur zijn? De oldtimerbus GTW Leyland 475 van de voormalige Geldersche Tramwegen) is van zowel binnen als van buiten te bekijken.