Stichting HSA verder onder Transit Oost

Alles onder één dak:
Stichting HSA (Historisch Streekvervoer Achterhoek) heeft haar bezittingen samen met vereniging het GOLS-station beschikbaar gesteld aan stichting Transit Oost. Een logische keus, want het dieseltreinstel en bussen hebben sinds de oprichting geen goede stalling gehad. Door de samenwerking is stichting Transit Oost opgericht. Deze stichting heeft als doel onderdak te bieden aan beide collecties in het openbaar vervoer museum annex werkplaats in Winterswijk. Beter bekend als de museumwerkplaats. Zo blijven beide collecties behouden voor de toekomst

Ontstaan van stichting HSA

De stichting HSA is opgericht in 2002 door enkele medewerkers van Syntus en een aantal andere vrijwilligers, met als doel om enkele voertuigen die beeldbepalend zijn geweest voor het openbaar vervoer in de Achterhoek door middel van aanschaffing, restauratie en goed onderhoud te laten rijden en te bewaren voor de toekomst.

Het openbaarvervoerbedrijf Syntus heeft de oprichting destijds erg ondersteund. Het complete fotoarchief van de voormalige GTW, GSM, GVM, Oostnet en Syntus een dieseltreinstel van het type “Blauwe Engel”, een T-Ford bus uit 1923 (GTW) en een streekbus uit 1979 (GSM) zijn door Syntus geschonken aan de stichting HSA. In de loop der jaren is het wagenpark nog verder uitgebreid.

Bekijk onze collectie mobiel erfgoed

Beleef de historie van het openbaar vervoer
in Oost-Nederland”

Vrijwilligers

De museumwerkplaats draait volledig op vrijwilligers die jou graag voorzien van leuke weetjes en feiten over de geschiedenis van het openbaar vervoer in Oost-Nederland. Deze groep enthousiaste mensen zetten zich vol passie in. Vrijwilliger worden iets voor jou?

Bekijk de mogelijkheden >