bouwcontract-tekenen

Het bestuur van stichting Transit Oost en vertegenwoordigers van de bouwgroep WAM&VanDuren hebben het contract ondertekend voor het nieuwe museum annex werkplaats. Eerder deze week tekende het bestuur van Transit Oost al de contracten voor de grondaankoop met Prorail en de Nederlandse Spoorwegen.

Afgelopen weken is het bommen- en granaten onderzoek succesvol afgerond. Op enkele munitiescherven na zijn er geen verdachte objecten gevonden. Voorafgaande aan dit onderzoek zijn vrijwilligers gestart met het vrijmaken van de bouwlocatie. Zo zijn de 2 sporen verwijderd en is het materieel, waaronder het dieseltreinstel de Blauwe Engel DE-2 verplaatst naar de achterkant van het bouwterrein.

Sinds de start van de bielzenactie eind 2014 zijn er al ruim 150 dwarsliggers gedoneerd. Dit aantal blijft toenemen. Geïnteresseerden kunnen nog tot mei 2016 een betonnendwarsligger doneren van € 25,- voor het nieuw aan te leggen spoor. Zij ontvangen dan een officieel certificaat en op verzoek een naamsvermelding in het nieuwe museumgebouw. Voor meer informatie kijkt bij bielzenactie.