Persbericht kerstopenstelling

De museumwerkplaats Transit Oost kijkt tevreden terug op het afgelopen seizoen. Het museum dat volledig gerund wordt door vrijwilligers, heeft afgelopen zomer ruim 4000 bezoekers mogen verwelkomen. “Dat aantal ligt ver boven onze verwachtingen, het was een succesvol jaar”, aldus voorzitter Remco Hijink. Het museum dat in april 2018 officieel geopend werd, sluit het seizoen af met een openstelling tijden de kerstvakantie.

Ondanks de warme zomer hebben toch vele bezoekers de museumwerkplaats bezocht. Niet alleen toeristen wisten de weg naar het museum te vinden, ook groepen uit de regio brachten een bezoek aan het nieuwe museum in Winterswijk. Afgelopen jaar hebben er zich ook nieuwe vrijwilligers aangemeld als gastheer en gastvrouw. Zij hebben met veel passie en plezier bezoekers te woord gestaan en rondgeleid door het museum.

Tijdens de wintermaanden zal de vaste tentoonstelling verder worden uitgebreid met nieuwe elementen. Ook zal de modelbaan, waarop Winterswijk rond 1920-’30 te zien is, verder verfijnd worden.

Het seizoen 2018 wordt afgesloten met een openstelling van vier dagen tijdens de kerstvakantie. Op de zaterdagen 22 en 29 december van 10.00 tot 16.00 uur en de zondagen 23 en 30 december van 12.00 tot 16.00 uur zal de museumwerkplaats geopend zijn. Kijk hier voor meer informatie