Persbericht opening

De museumwerkplaats Transit Oost in Winterswijk sluit ook dit jaar het seizoen af met een kerstopenstelling na de succesvolle eerste editie van vorig jaar. Het museum dat voornamelijk geopend is tijdens het toeristenseizoen, heeft vorig jaar gemerkt dat juist veel bezoekers uit de regio animo hadden voor de kerstopenstelling. Een goede reden voor de organisatie om ook dit jaar tijdens de kerstvakantie open te gaan voor publiek.

Tijdens de zomermaanden zijn het voornamelijk toeristen die meer te weten willen komen over de openbaarvervoer geschiedenis van Oost-Nederland. Het spoorwegemplacement van Winterswijk anno 1928 speelde daar een belangrijke rol in. Een imposant terrein met drie locomotievenloodsen met bijbehorende draaischrijven, twee stationsgebouwen en de vijfendertig opstelsporen zijn alle te zien op de grote modelbaan in het museum. In de werkplaats van het museum is het treinstel DE-2 ook wel bekend als de “Blauwe Engel” ondergebracht. Net als de verschillende historische bussen van de GTW (Geldersche Tramwegen) met als pronkstuk de T-Ford uit 1923.

“Even een leuk uitstapje zo tussen het feestgedruis van de decembermaand” of “we wilden altijd eens komen kijken, nu hadden we er de tijd voor” zijn vorig jaar vele gehoorde uitspraken van bezoekers die uit de regio zelf komen. Voor de organisatie, die overigens volledig op vrijwilligers draait, is het zelf ook erg herkenbaar. In de regio waar je woont zijn vele leuke activiteiten te doen, maar we nemen nauwelijks de tijd om deze te bezoeken.

De kerstvakantie is dan een prima moment om dit eens te doen. De museumwerkplaats is geopend op 21, 22, 28 en 29 december van 11:00 tot 17:00 uur. Kijk hier voor praktische informatie.