thema dagen 2016

In het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2016 (eerste weekend van de herfstvakantie) organiseert Transit Oost in haar nieuwe museumwerkplaats de Transit Oost Thema Dagen 2016 “Spoor & Techniek”.

De Thema Dagen zijn een uniek in zijn soort. Nergens in Nederland komen in een museumwerkplaats (model-) Spoor, Bus en Techniek op deze unieke wijze bij elkaar. Sinds juli dit jaar zijn de vrijwilligers van Transit Oost volop bezig met de inrichting van de het nieuw onderkomen, zodat medio 2017 de museumwerkplaats officieel geopend kan worden. Hoewel nog volop gewerkt wordt aan de inrichting opent Transit Oost tijdens de Thema Dagen voor het eerst de deuren voor het publiek. Kortom een uniek evenement voor jong en oud.

Volop modelspoor

Op de Transit Oost Thema Dagen zijn diverse bezienswaardige modelspoorbanen en standhouders met modelbouw-materiaal aanwezig. Naast een baan van de grootse modelspoor vereniging van Europa: FREMO, kan je wegdromen in de wereld van Jairuba, een modelspoorbaan met een tropische tintje. De modelbaan Langs Weg & Rail in de schaal 0 (1:43) toont op een unieke wijze het Achterhoeks streekvervoer rond een schipbrug.

Techniek van oude en moderne treinen

Ook het grootspoor wordt niet vergeten. In samenwerking met Arriva is een echte trein, voor de kenner een Spurt GTW 2/6 te bezichtigen. Zelfs de onderzijde van de trein kan bekeken worden! Tevens staat onze eigen “Sik”(een kleine historische rangeerlocomotief” ) opgesteld. Enkele historische bussen van Transit Oost zoals de uit 1923 stammende T-Ford maken de Thema Dagen compleet.

Workshop voor kinderen

Ook aan de kinderen en startende modelspoorbouwer is gedacht. Vragen zoals ‘hoe start ik met treinen’ maar ook ‘hoe kan ik ‘digitaal’ rijden’ worden beantwoord. Op het speciaal ingerichte kinderpodium kunnen kinderen zelf een treinbaan bouwen en met Märklin My World treinen spelen. Daarnaast zijn er ook andere leuke kinderactiviteiten zoals een KIDS Workshop en een leerzame speurtocht.

Tevens laten we de bezoeker zien wat met LEGO gemaakt kan worden. Zo is een grote LEGO treinbaan met nagemaakte gebouwen van bijvoorbeeld het Station Winterswijk-GOLS te bewonderen.

Praktische informatie

Entree; volwassenen € 4,- kinderen € 1,-. Openingstijden; zaterdag 15 en zondag 16 oktober, beide dagen van 10:00 tot 17:00 uur. Locatie; Kleine Parallelweg 6, 7101 HP Winterswijk. Parkeren; parkeerplaats bij de sporthal aan de Parallelweg. De Museumwerkplaats is naast het station gelegen.

Voor meer informatie kijk hier >>