Transit Oost uitgekozen voor goede doelen actie

Winterswijkers voor Winterswijk

De lokale omroep RTV Slingeland gaat in het weekend van 19, 20 en 21 december 2014 gedurende 48 uur live radio maken vanuit een mobiele studio op de Markt in Winterswijk. Het doel is om voor 6 Winterswijkse goede doelen een mooi bedrag op te halen d.m.v. giften van ondermeer bedrijven, verenigingen, scholen en particulieren.

6 goede doelen

Stichting Transit Oost is gekozen als één van de zes goede doelen. Binnen het project – de realisatie van een museum/werkplaats – zal de opbrengst volledige besteed worden aan het vervangen van het oude spoor. Dit zal plaats gaan vinden op de plek waar nu het dieseltreinstel DE2, ook wel bekend als ”Blauwe Engel” in Winterswijk staat.

Onder het vervangen van het spoor verstaan wij het plaatsen van een “oude wissel” die wij willen hergebruiken. Deze wissel is afgelopen jaar met vrijwilligers gedemonteerd ter hoogte van de oude landbouwerbond in Winterswijk. Mede door deze wissel kan de werkplaats worden voorzien van 2 sporen.

Opzet van de actie

De marathon start vrijdagavond 19 december om 18:00 en zal tot zondagavond 18:00 duren. Dus …. 48 uur lang programma’s met muziek, nieuws en entertainment vanuit “de radiokeet” die staat op het terras van café De Kerk te Winterswijk. Ook zal er binnen in het café gedurende de 3 dagen live muziek gemaakt worden door maar liefst 25 bands en singer-songwriters en zullen er opnames gemaakt worden voor onze tv uitzendingen. Op zondag 21 december staat er een koopzondag gepland en zal het centrum van Winterswijk zeer druk bezocht worden. Gedurende die zondagmiddag sluiten wij de marathon feestelijk af met een “grande finale” en zal het eindbedrag bekend gemaakt worden door de notaris.

Transit Oost opent haar deuren

Speciaal voor dit evenement opent Transit Oost zijn deuren voor publiek. Op zaterdag 20 december 2014 van 10.00 en 16.00 uur zijn de maquette van Winterswijk en de oude GTW bussen te bekijken aan de Kleine Parallelweg 1a in Winterswijk. Mocht het weer het toelaten zal er gereden worden met de historische GTW T-Ford bus tussen de markt en het oude busstation van Winterswijk.

De stichting Transit Oost is de vrijwilligers van RTV Slingeland zeer dankbaar voor de inzet en wenst hen veel succes met deze actie!