Op zoek naar bezienswaardigheden in Winterswijk? Kom naar de museumwerkplaats! Een leuke bezienswaardigheid voor jong en oud. Ontdek de spoorweggeschiedenis van Oost-Nederland en stap in de wereld van Transit Oost. Winterswijk bezat vroeger één van de grootste emplacementen van Nederland. Aan de hand van een grote modelbaan krijg je een goed beeld, hoe groot dit grensstation was. De museumwerkplaats is meer dan een museum vol statische historie. Er zijn verschillende oude lijnbussen te bekijken. Al deze bussen hebben vroeger dienst gedaan in de Achterhoek. Daarnaast beschikken wij over een dieseltreinstel de “Blauwe Engel”. In de werkplaats is ons mobiel erfgoed onder begeleiding te bezichtigen. Hier wordt het materieel onderhouden en gerestaureerd. Daarnaast worden hier (moderne) treinen gerestaureerd. Kortom: een bezienswaardigheid in Winterswijk bezoeken? Kom naar de museumwerkplaats!

Bezienswaardigheden Winterswijk

Winterswijk is een grensgemeente waar jaarlijks vele toeristen vakantie vieren. Ook is de omgeving aangemerkt als Nationaal Landschap. Dit maakt Winterswijk zeer geliefd bij liefhebbers van fietsen. Er zijn diverse fietsroutes die je kunt volgen, waarbij je bijzondere bezienswaardigheden te zien krijgt. Informatie over fietsroutes is verkrijgbaar bij het VVV-kantoor.  Start je fietstocht goed en begin met een geschiedenislesje bij de museumwerkplaats. Kom meer te weten over de geschiedenis van het OV in Oost-Nederland. Nagenoeg iedere fietsroute kruist namelijk een oude spoorlijn waarop dagelijkse vele kolen vervoerd werden naar Nederland. Winterswijk was een echt grensstation. Dus wat is er nu leuker om je eerst te verdiepen in dit stukje geschiedenis voordat je op de fiets stapt.

Leuke bezienswaardigheid in Winterswijk

Bezienswaardigheden in de gemeente Winterswijk? Bezoek Transit Oost! De museumwerkplaats is meer dan een museum vol voorwerpen. De combinatie van de modelspoorbaan, mobiel erfgoed en de werkzaamheden die worden uitgevoerd in de werkplaats, maken het tot een dynamisch en interactieve bezienswaardigheid. Een leuke binnenactiviteit voor jong en oud. Het museum draait geheel op vrijwilligers die klaar staan jou te ontvangen en rond te leiden langs de rijke openbaar vervoer geschiedenis van de Achterhoek en Twente.

Beleef de historie van het openbaar vervoer
in Oost-Nederland”

Vrijwilligers

De museumwerkplaats draait volledig op vrijwilligers die jou graag voorzien van leuke weetjes en feiten over de geschiedenis van het openbaar vervoer in Oost-Nederland. Deze groep enthousiaste mensen zetten zich vol passie in. Vrijwilliger worden iets voor jou?

Bekijk de mogelijkheden >